Corona-update: wat kan er bij RKPSC?

Onderstaand een korte update van wat er binnenkort gaat/kan gebeuren op de Pauwengaard en hoe wij als RKPSC hier mee om gaan:

Leden t/m 12 jaar
De kaderleden hebben een email ontvangen met een trainingsschema. Woensdag 29 april is de eerste groep al gestart met de training. De voorschriften en regels vanuit de overheid dienen daarbij strikt gevolgd te worden (zie bijlage).

Pauwengaard
De kantine, kleedruimtes en toiletten zijn gesloten. Er mag dus niet gedoucht worden op de Pauwengaard. Ook mag de zaal niet gebruikt worden omdat het niet is toegestaan om binnen te sporten.

Leden vanaf 12 jaar
Voor deze groep zijn wij aan het onderzoeken of het mogelijk is om op basis van ‘1,5 meter afstand’ een training aan te kunnen bieden. Vanuit de KNVB wordt hiervoor op maat gemaakte oefenstof aangeboden. Ook hiervoor geldt dat de voorschriften vanuit de overheid te allen tijde opgevolgd dienen te worden. Binnenkort vernemen we van de gemeente of we een extra veld ter beschikking krijgen.

Senioren
Helaas kan deze groep tot nadere orde nog geen gebruik maken van het sportpark voor training.

Activiteiten
De geplande activiteiten zoals Pannatoernooi, jeugdtoernooi en jubileum RKPSC 75 jaar zijn afgelast. Hiervoor worden nieuwe data gepland zodra er meer duidelijkheid is hoe de situatie zich verder ontwikkeld. De ledenvergadering wordt tot nadere orde opgeschort en een nieuwe datum volgt.

Pajodos en sporten voor niet leden van Pannerden
Pajodos onderzoekt momenteel of hun leden t/m 12 jaar ook buiten kunnen sporten op de Pauwengaard. Zij zullen zoveel als mogelijk de tijden invullen als RKPSC geen gebruik maakt van de velden. Samen met ’t Scathe onderzoeken we op welke wijze de niet sportende leden t/m 12 jaar toch kunnen sporten op de Pauwengaard. Ook de tennisvereniging heeft zich aangeboden om hierbij te ondersteunen. Nadere informatie hieromtrent volgt.

Bekijk HIER ook de factsheet van de overheid!