Dames RKPSC winnen eerste bekerwedstrijd

RKPSC VR1 Seizoen 2016 2017

Zondag 10 sept. ‘17                        RKPSC VR1 – BRAKKENSTEIN VR2             8 – 1   (ruststand 1-0)

Het veld lag er goed bij, de temperatuur buiten was goed en het zonnetje kwam zelfs lekker door. Een mooie ochtend om een balletje te trappen.
Ondanks de krappe selectie weten we onze eerste bekerwedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk te winnen.

Om 11:00 uur startten we de wedstrijd in de volgende opstelling:

Doel:                      Joyce

Achterhoede:      Babs, Marscha, Quinty, Mariëlle

Middenveld:        Marieke, Janneke, Kelly

Voorhoede:          Lisette, Linda, Ellen

Wissels:                 Aniek, Leonie

Al direct na de aftrap komen we goed weg. Een gevaarlijke aanval van Brakkenstein over onze rechterkant wordt uiteindelijk via de lat overgeschoten. Daarna volgen nog een aantal minuten waarin we even in de wedstrijd moeten komen, maar al vrij snel zetten we de wedstrijd naar onze hand en creëren we een overwicht.

Na 8 minuten zet Janneke de stand op 1-0. Nadat ze zich wegdraait bij de tegenstander wordt de bal in de verre hoek geschoten. Daarna volgen een groot aantal kansen voor Pannerden, maar de schoten op doel zijn niet zuiver genoeg. Zo krijgt onze spits Linda een aantal grote kansen, maar eindigt de bal tegen de paal, lat of naast het doel. Ook Marscha komt een aantal keer gevaarlijk op vanuit achter, maar ook haar inzet wordt helaas niet omgezet in een doelpunt.

Het wedstrijdbeeld in de eerste helft is af en toe wat rommelig en onrustig, maar de inzet er bij iedereen. Zo spelen Kelly en Marieke een sterke wedstrijd op het middenveld. Er worden veel ballen veroverd en aanvallend gespeeld. Voorin zet Ellen zich, ondanks haar ‘Sambuca benen’, goed in en Lisette loopt zich het snot voor de ogen.

De eerste helft wordt er niet meer gescoord en gaan we rusten met een magere voorsprong.

In de tweede helft blijft de wedstrijd veelal hetzelfde. RKPSC heeft veel balbezit en de meeste kansen. Verschil ten opzichte van de eerste helft is dat er nu wél gescoord wordt.

Na 5 minuten wordt Linda vrijgespeeld en schiet de bal beheerst binnen, 2-0. Deze stand houden we helaas niet lang vast, binnen 3 minuten lag de bal bij ons in de goal, 2-1.

We zijn allemaal weer bij de les en zetten er een tandje bij. Dit resulteert in een aantal mooie doelpunten voor ons. Linda heeft het vizier duidelijk scherper staan in de tweede helft, want in de 61e minuut zet zij de stand op 3-1. Daarna is het de beurt aan Kelly die, nadat ze alleen voor de keeper komt, de bal strak in de rechterhoek schuift, 4-1. Marieke heeft er ook zin in vandaag en zet de stand in de 78e minuut op 5-1.

Aniek is ondertussen in het veld gekomen voor Ellen en gaat er vol voor als linksbuiten.

Brakkenstein blijft inzet tonen, maar de wedstrijd is gespeeld. De enkele keren dat zij doorkomen, is het onze achterhoede die verder gevaar voorkomt. Babs wordt niet snel zenuwachtig en schakelt haar tegenstander koeltjes uit. Mariëlle zit ook goed in de wedstrijd en Quinty geeft haar tegenstander weinig kans.

Voor Joyce was het een rustige wedstrijd, al moest ze aan het eind nog een keer in actie komen toen de spits van Brakkenstein alleen op haar af kwam. Ze gaf knap redding en de bal werd weggewerkt.

De stand werd in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog uitgebreid naar 8-1. Alle 3 de doelpunten op naam van Linda.

Smetje op de wedstrijd van vandaag is de gele kaart voor Kelly. Zij moest het veld voor 10 minuten verlaten nadat ze te laat een sliding inzette en haar tegenstandster neerhaalde. Overigens wél een mooie sliding…

Aankomende zondag, 17 september, spelen we onze tweede bekerwedstrijd om 11:00 uur thuis tegen Germania VR1. Bij minimaal een gelijkspel zijn we door naar de volgende ronde.

Tot dan!

Janneke Reijmer