Dik verdiende overwinning Dames RKPSC

Zondag 19 februari hebben we de eerste 3 punten van de tweede seizoenshelft binnengehaald. DVOL werd verslagen met 9-0.

Vanaf de aftrap werd DVOL door ons behoorlijk onder druk gezet. De openingstreffer liet daardoor ook niet lang op zich wachten. Het was Janneke die nog binnen de twee minuten de keeper wist te passeren en de 1-0 op het scorebord zette.

Na die snelle openingsgoal ontspon zich een lekkere wedstrijd waarin wij vooral in de eerste helft prima voetbal lieten zien. Er werden mooie combinaties gemaakt en er ontstonden een aantal goede doelpogingen. Maaike zorgde voor een verdubbeling van de score. Het was een koud kunstje voor Maaike om de perfect genomen corner van Leonie binnen te tikken, 2-0.

Trainer Henk had zijn pen en papier nog niet opgeruimd (jaja alles wordt bijgehouden!) of hij kon deze er alweer bij pakken. Het volgende doelpunt was namelijk al weer in de maak. Spits en aanvoerder Janneke prikte er weer een goaltje in. 3-0. Het liep als een speer! Kim bracht de stand op 4-0. De 5-0 was weer voor Janneke. Vlak voor rust was het Marscha die met een fraai schot de ruststand op 6-0 bracht.

Zonder pijn en moeite hielden we de nul op het scorebord. We hadden de aanvallers van DVOL volledig in de tang. De enkele ballen die er toch doorkwamen waren een prooi voor onze keeper Linda. Linda maakte deze wedstrijd haar rentree. Weliswaar onder de lat maar we zijn blij dat ze het speelveld weer mag betreden na lang blessureleed!

De tweede helft was het ook weer eenrichtingsverkeer. Wij creëerden goede kansen en hadden eigenlijk met dubbele cijfers moeten winnen. We gingen helaas niet meer zo zuinig om met de kansen als in de eerste helft. Fabienne en Quinty. Twee meiden van de MO15 die bereid waren om onze krappe selectie te versterken, waarvoor dank, kregen beide ook nog een kleine mogelijkheid om te scoren. Helaas mocht het niet zo zijn.

De eindstand is 9-0 geworden. Marscha wist nog twee keer te scoren en ook Janneke heeft de tweede helft nog een doelpuntje meegepikt. Een prima overwinning! 19 maart staat de volgende wedstrijd pas op het programma. We spelen dan de uitwedstrijd tegen Bataven VR2 om 12:00 uur.

Tot dan!