Een bericht van onze jeugdvoorzitter!

Beste sportvrienden,

Op moment van schrijven zitten we met z’n allen in een stevige lockdown.

Inmiddels heeft Corona ons al bijna 2 jaar in een stevige greep. Dit treft iedereen op een of andere manier. Natuurlijk voor ons als sporters is het balen om niet lekker actief bezig te zijn met trainingen en wedstrijden maar ook natuurlijk voor alle supporters die het mooie spelletje willen bekijken.

Als jeugdvoorzitter wil ik graag met jullie terugkijken op de afgelopen maanden waarin we min of meer nog hebben kunnen trainen en wedstrijden hebben kunnen spelen met soms de nodige beperkingen.

De afgelopen maanden was het voor het hoofdbestuur en jeugdcommissie regelmatig een lastige puzzel om het voetbal mogelijk te maken ondanks alle beperkingen. Bijna wekelijks kwam er nieuwe regelgeving van de overheid op ons af om daarop maar direct te reageren richting alle vrijwilligers om vervolgens hier maar op te acteren.            Ik kreeg (krijg) regelmatig het gevoel dat overheid ver van de realiteit staat als het gaat om het organiseren en faciliteren van alle regelgeving, en dat het allemaal maar voor vanzelfsprekend wordt aangenomen. Maar goed sommige dingen hebben we niet in de hand.

Dan maar direct door naar het positieve nieuws, afgelopen maanden hebben we een instroom gehad van maar liefst 31 nieuwe jeugdleden, iets waar we trots op mogen zijn. De jonge aanwas geeft perspectief voor de toekomst.

De huidige jeugdteams zijn het afgelopen seizoen voortvarend van start gegaan, regelmatig werden er overwininningen geboekt met klinkende cijfers, dat is zeker ook de verdienste van alle kaderleden, een groot compliment hiervoor!

Daarnaast is alle kleding vooraf aan het nieuwe seizoen gecontroleerd en waar nodig aangevuld of vernieuwd zodat alle teams er keurig netjes bijlopen, mede dank aan het sponsorcollectief hiervoor.

Dan een blik naar de toekomst, de jeugdcommissie heeft de afgelopen weken het overleg weer opgepakt met omliggende verenigingen (Gelders Eiland en Rijnland) Het vorig seizoen zijn de eerste stappen genomen voor een samenwerking tussen de jeugd van RKPSC en deze omliggende verenigingen. De gesprekken hier over zijn in een goede sfeer en iedereen ziet de noodzaak in om samen sterk te zijn en voorbereid te zijn op de toekomt, hierover de aankomende maanden meer.

Naast deze ontwikkelingen mbt de jeugdsamenwerking is er op de Pauwengaard een fusie tot stand gekomen tussen RKPSC en Pajodos, samen zullen we nog sterker worden om het sporten mogelijk te maken en te houden binnen ons mooie dorp.

Zoals u leest zijn we volop in beweging en hebben alle vertrouwen in de toekomst!

 

Namens de jeugdcommissie wens ik u een voorspoedig sportief nieuwjaar toe, en vooral, blijf gezond!

 

Namens de JC

Robin Bekker

Jeugdvoorzitter