Eindejaarsgroet Bestuur

Beste sportvrienden,

Met de korte dagen, lange nachten en de vele lichtjes die schitteren in ons dorp zijn de feestdagen in aantocht en is de winterstop aangebroken. Daarom tijd om even terug te kijken, en natuurlijk vooruit te kijken naar de ontwikkelingen binnen de vereniging.

Afgelopen maanden is de fusie tussen RKPSC en Pajodos verder bekrachtigd. Met de verkiezing van het Omni bestuur krijgt de vereniging steeds meer vorm en wordt er inmiddels op veel vlakken samengewerkt. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan 1 complete ledenlijst, 1 financiële administratie en het verder uitwerken van gezamenlijke activiteiten. Hier zie je in de praktijk niet direct heel veel van, maar kost ontzettend veel tijd van alle vrijwilligers betrokken bij de fusie.

Op de agenda staan nog veel onderwerpen die de nodige aandacht verdienen. We zijn er nog niet, maar we hopen dat de aankomende maanden daadwerkelijk zichtbare resultaten gehaald zijn waardoor het sporten en het meedoen binnen de vereniging alleen maar leuker wordt!

Een aantal hoogtepunten van de afgelopen maanden wil ik er wel uitlichten; het seniorentoernooi, de pubquiz en de derby tegen het Gelders Eiland waren onvergetelijke momenten die we moeten koesteren. Complimenten aan alle vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt!

De jeugd die met goed materiaal en goede begeleiding hun trainingen en wedstrijden kunnen spelen; de leiders en trainers verdienen alle lof, maar dat geldt ook voor enthousiaste ouders die waar nodig bijspringen. Mede door het sponsorcollectief hebben we ook dit jaar investeringen kunnen doen binnen de vereniging waardoor materialen aangeschaft kunnen worden en de jeugd en senioren er puik bijlopen.

Let wel; dit alles wordt mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers en sponsoren. Vrijwilligers  die hun vrije uurtjes opofferen om het sporten mogelijk te maken voor jeugd en senioren, dat is niet altijd vanzelfsprekend! Het is belangrijk dat mensen zich gewaardeerd voelen. Daarom is een complementje op zijn tijd aan een leider, trainer, coördinator die altijd klaarstaat een kleine moeite, maar een groot plezier. Dit geldt ook voor sponsors die het mogelijk maken om te sporten met goede materialen en zorgen dat we investeringen kunnen doen om ook op lange termijn te kunnen blijven sporten op onze prachtige complex de Pauwengaard.

Vooruitkijkend naar het jaar 2023 zien we veel positieve ontwikkelingen, met de resultaten en aanwas binnen de jeugd kunnen we alleen maar erg tevreden zijn. Vanuit de junioren zien we de ontwikkeling van spelers verder verbeteren en hopen daarmee in de toekomst ons vlaggenschip verder te kunnen versterken.

Nu we het toch over het vlaggenschip hebben, kunnen wij jullie mededelen dat we als bestuur hebben besloten om met de trainer van het 1e elftal, Wouter Elbers, het contract met een jaar te verlengen. Een logische beslissing, gezien de prima resultaten in de 1e helft van de competitie, het enthousiasme en het prima functioneren. Wouter zal dus ook in de competitie ronde 2023-2024 aan het roer staan van ons vlaggenschip. Wij wensen de spelers, Wouter, en de overige kaderleden een succesvolle 2e helft van het seizoen toe!

Rest mij namens het voltallige bestuur van RKPSC jullie allen hele fijne feestdagen te wensen en eenieder gezond en wel te mogen verwelkomen tijden de nieuwjaarsreceptie op zondag 15 januari vanaf 15.00u.

 

Namens RKPSC,

Robin Bekker