Ongeslagen status dames RKPSC blijft in stand na zege op FC Kunde!

Zondag stond de wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst, FC Kunde uit Nijmegen, op het programma. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap.

Vooraf was bij iedereen dus duidelijk dat het hier om een belangrijke wedstrijd ging en er gestreden moest worden voor elke meter. Met strakke koppies en ingevette knietjes, tegen mogelijke brandwonden door slidings op het kunstgras, betraden we het veld in volgende opstelling:

Doel: Marja
Achter: Mariëlle, Gerry, Marscha, Marieke
Midden: Leonie, Janneke, Kelly
Voor: Ellen, Linda, Amy

Gelijk vanaf de aftrap waren we fel en wonnen we de duels. We konden de Nijmeegse studenten goed onder druk zetten, het spel speelde zich ook vooral af op de helft van de tegenstander. Na 11 minuten was het al raak. Linda wist het netje te vinden en de 0-1 stond op het scorebord!

FC Kunde creëerde weinig kansen. De kansen die ze kregen werden onschadelijk gemaakt door goed verdedigingswerk. Helaas lukte het niet om de score nog voor rust te verdubbelen al kregen we hier wel een paar aardige kansen voor. Met een 0-1 stand zijn we gaan rusten.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat FC Kunde naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Met de wind achter zetten ze ons flink onder druk. We moesten alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Marja had een paar goede reddingen en ook grensrechter Maaike stak de vlag op de juiste momenten de lucht in! Het was wel te merken dat wij in de eerste helft al flink gas hebben gegeven, de tank bij ons begon aardig leeg te raken.

Gelukkig hebben wij dan altijd nog ons loopwonder Leonie! In de 87e minuut, na een mooie actie aan de rechterkant van het veld, dribbelde ze richting het 16 meter gebied waarna ze verwoestend uithaalde en de bal boven in het dak van het doel schoot. 0-2! Als een kind zo blij vlogen we Leonie om te nek om het doelpunt en de overwinning te vieren! Met nog 3 minuten op de klok kon dit niet meer fout gaan.

De 3 punten zijn meegegaan naar Pannerden. Een belangrijke stap richting het kampioenschap!

Volgende week zijn we vrij, 25 maart spelen we uit tegen VDZ om 11:00 uur.

Marscha