Onze vereniging

RKPSC is in 1945 opgericht. De afkorting staat voor Rooms Katholieke Pannerdense Sport Club. Sinds de oprichting spelen we met het witte shirt, blauwe broek en blauwe sokken.

RKPSC is een trotse vereniging. Trots op haar leden, vrijwilligers en zeker niet in de laatste plaats op haar prachtige accommodatie, genaamd Sportpark De Pauwengaard. Wij zijn sinds 1995 gehuisvest op dit nieuwe Sportpark. In 2002 zijn de gebouwen uitgebreid met een prachtige sporthal.
Op 31 augustus 2014 werd langs het hoofdveld de lang gekoesterde wens, een prachtige tribune geopend.

RKPSC heeft meer dan 350 leden met 4 seniorenelftallen, 12 jeugdteams en 1 damesteam. Vanzelfsprekend willen we tegen elke tegenstander in elk team een goede sportieve prestatie leveren. Echter, het plezier in het spelletje en de saamhorigheid onder elkaar staat voor ons voorop.

Tweede klasse RKPSC

Met betrekking tot de sportieve prestaties van het 1e elftal hebben we een rijke historie.

Begin jaren 80 hebben we zelfs een jaar lang in de 2e klasse mogen voetballen. Een dieptepunt in de historie van RKPSC was het seizoen 2001/2002, want RKPSC degradeerde toen van de 5e naar de 6e klasse. Doordat we er gezamenlijk de schouders in de seizoenen onder hebben gezet, zijn we 2 jaar achtereenvolgens kampioen geworden in de 6e en 5e klasse en daarna hebben we 8 seizoenen in de 4e klasse gespeeld. In het seizoen 2009-2010 zijn we wederom gedegradeerd naar de 5e klasse. In het seizoen 2010-2011 zijn we op 25 april 2011 ongeslagen kampioen geworden in de 5e klasse. Een grootse prestatie van de spelers, technische, medische staf en niet te vergeten onze trouwe supporters. Vervolgens hebben we prachtige jaren gekend in de top van de 4e klasse, we behaalden dan ook 3x de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

Nadat deze sterke generatie afscheid nam, was het de beurt aan een vernieuwde jonge groep. Als gevolg hiervan hebben we na het seizoen 2018-2019 een stapje terug moeten doen naar de 5e klasse. Een klasse, met mooie streekderby’s, waarin we ons uitstekend thuis voelen. Desalniettemin hebben wij de ambitie om op den duur weer terug te keren naar de 4e klasse.

Gezien de goede jeugdopleiding die wij inmiddels binnen onze vereniging hebben, zou het best eens kunnen zijn dat we op termijn ook eens wat hoger kunnen gaan kijken. De jeugdafdeling functioneert uitstekend en heeft al het een en ander aan talenten voortgebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Erwin Mulder, die als doelman speelde voor Excelsior, Feyenoord, Swansea City en momenteel onder contract staat bij SC Heerenveen.

De jeugdafdeling van RKPSC bestaat uit jeugdspelers uit het dorp Pannerden, maar ook mogen we zelfs spelers begroeten uit de dorpen Aerdt, Herwen, Lobith en Tolkamer, wat voortkomt uit het enthousiasme wat de jeugdafdeling van RKPSC uitstraalt.

Kortom: wij zijn trots op RKPSC en zullen dit uitdragen tot in lengte van dagen.

Accommodatie Pauwengaard

Accommodatie RKPSC
Accommodatie RKPSC
Accommodatie RKPSC
Accommodatie RKPSC
Accommodatie RKPSC
Accommodatie RKPSC

Clubliederen

In de loop der tijd zijn er verschillende liederen uitgebracht over onze vereniging:

Clublied RKPSC – Frans Smolders Jr. & Ton van Lier

Zondaggemiddag – Vals-Plat

Hup, Lop en Schup – Vals-Plat