RKPSC 3 start bekercompetitie met een 1-2 winst

zondag 2 september 2018, 11:45 uur OBW 6 – RKPSC 3 1-2 (1-1)

Na een welverdiende zomerstop werd het weer tijd om het stof van onze voetbalschoenen af te blazen en het veld te betreden. Helaas hebben wij deze zomer afscheid moeten nemen van enkele ervaren spelers maar gelukkig hebben er zich “nieuwe” talentvolle spelers aangemeld om zich bij de “helden” van het RKPSC 3 te voegen.

Met een afgetrainde fitte selectie stond dan ook zondag gelijk de eerste derby op het bekerprogramma, uit tegen OBW 6. Het was voor de technische staf dan nog wel even puzzelen wie waar het beste tot zijn recht komt. Gelukkig is dit ze wel toevertrouwd. Dit gezegd hebbende, begon de wedstrijd nog wat onwennig maar wisten elkaar zonder wedstrijdritme toch aardig te vinden. Tot aan de 40ste minuut ging het leuk tegen elkaar op en waren er over en weer een paar kansen waarbij ook onze keeper Wietse twee keer geweldig redde. Helaas opende OBW na 40 minuten toch de score door een doelpunt laag in de onderhoek waarbij Wietse kansloos was. Dit was gelukkig van korte duur want vlak na de aftrap was er een perfecte aanval via rechts waarbij Frank een geweldig pass gaf richting Tim die de bal snoeihard op de lat trapte. Hierna volgende gelijk de kans van onze rechtsbuiten Daniël om de gelijkmaker met links binnen te tikken. Tot ieders ongeloof kon hij de bal niet goed raken en werd hij neergehaald. De scheidsrechter stond er gelukkig kort bij en wees direct richting de stip. Zo snel als hij is, eiste onze linkshalf Chiel de bal op en legde de bal op de stip en moest tegelijk de tegenstander vooraf nog even melden dat hij nog nooit gemist heeft. Hieraan is tot op heden niets gelogen en schiet de bal strak in het netje. Ruststand 1-1.

Na rust werden er maar liefst zes fitte wissels ingebracht wat wederom in een wat onwennig begin zorgde. Desondanks waren de wissels vanaf het begin messcherp en merkte je dat beide teams het veld met een overwinning wilde verlaten. De kansen gingen weer over en weer waarbij in de 75e minuut in het strafschopgebied onze middenvelder Tim H. hard in de rug gelopen werd. Natuurlijk stond de scheidsrechter er weer dichtbij en wees nogmaals direct richting de stip. Ditmaal was Chiel niet in staat (op de bank) om de penalty te nemen maar legde onze aanvoerder Mark zelfverzekerd de bal klaar op de stip. Loepzuiver schoof hij de bal strak langs de paal in de rechter onderhoek. Keeper kansloos en 1 – 2 op het scorebord! Dit is tevens de eindstand van deze mooie eerste bekeroverwinning.

Aankomende donderdag spelen onze helden van RKPSC 3 om 19:30u thuis weer een geweldige derby tegen onze buren van SV Gelders Eiland 2. Komt dat zien!!