RKPSC ‘Old-stars’ als herbstmeister de winterstop in!

Inmiddels heeft het 7×7 team van RKPSC de helft van de competitie erop zitten en kunnen we de balans opmaken.
De vorige competitie (2017-2018) kwamen we wat te bescheiden uit de startblokken, dit jaar hebben we uit een ander vaatje getapt, vol voor de winst!

Deze visie hadden we al in de praktijk gebracht bij het “Olde Garde” toernooi in Etten, ook daar pakte we in de finale de volle winst.

Op 29 september op eigen veld werd de basis gelegd voor een goede start, ook tijdens de speelronde op 13 oktober zijn er geen punten verloren gegaan.
Tijdens de laatste ronde op 17 november was een remise tegen Rheingold (Emmerich) het enige punt verlies deze helft van de competitie.

Met 16 punten voeren we de ranglijst aan, maar Etten; Varsseveld en Ulftse Boys hijgen ons in de nek met 15 punten. We zijn er dus nog lang niet.
We gaan nu genieten van een welverdiende winterstop, 16 maart pakken we de draad weer op.

Het succes van de Old Stars is ook binnen de voetbalwereld niet onopgemerkt gebleven, zo was er al eerder contact met Arjen Robben, hij zou graag in de grensstreek zijn carrière willen afbouwen en had al een optie op bouwgrond op het Uleveld, echter hebben we zijn positie binnen het team al dubbel bezet.
Gerrie Schreven die op deze positie goed uit de voeten kan en sinds kort (door het stoppen met roken) kan Mark Evers de hele rechterflank aan.

We hebben, gekeken naar zijn blessure gevoeligheid, Arjen moeten teleurstellen.
Hetzelfde geldt overigens voor Rafael van der Vaart, hij zag zijn afbouw op internationaal niveau wel zitten, en met zijn huisje in Herwen was de Pauwengaard niet ver weg, Rafael bleek niet fit genoeg en zijn chronisch overgewicht heeft ons doen besluiten om hiermee niet verder te gaan.

Beide heren zijn, buiten de bovengenoemde redenen, niet geschikt voor de Old Stars omdat ze te jong zijn, we hebben ze nog aangeboden bij Bart Vos, maar hij zag niet direct de toegevoegde waarden, daarbij komt dat de huidige selectie al op volle sterkte is.

Rest ons om iedereen een fijne kerst te wensen en veel sportiviteit en gezondheid in 2019.

Old Stars RKPSC.