RKPSC VR1 verslaat koploper Spero VR2 met 0-1!

Met een fikse wind mee werd er zaterdagmiddag om 15:00 uur door ons afgetrapt in Elst tegen Spero VR2. Spero, de huidige koploper van onze competitie, zou bij een overwinning goede zaken doen voor het kampioenschap. Een overwinning geven wij natuurlijk niet cadeau, en wat is er nou leuker dan winnen van de koploper!? Vol goede moed trokken we ten strijde.

Opstelling:
Doel: Maaike
Achter: Babs, Gerry, Marscha, Kim
Midden: Leonie, Janneke, Kelly
Voor: Ellen, Linda, Amy

Wissels: Lisette en Aniek

De wedstrijd werd gespeeld op een prima grasmat en stond onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter. Na een wat aftastend begin scoorde Marscha na ongeveer een kwartier spelen de enige en winnende treffer. Ze kon de bal vrij inkoppen uit een goed genomen corner van Amy. De bal werd in eerste instantie nog door een verdedigster van Spero van de doellijn gehaald maar kwam weer bij Marscha voor de voeten terecht die de bal vervolgens hard binnen schoot.

Wij bleven de eerste helft goed druk zetten en gaven weinig ruimte weg. De frustraties bij Spero begonnen al lichtelijk op te lopen gedurende de wedstrijd vorderde. Leonie kreeg nog een mooie schietkans, helaas ging de bal ging rakelings over. Spero deelde nog wel wat speldenprikjes uit de eerste helft maar de verdediging stond als een huis!

In de rust werden er wat wissels doorgevoerd. Linda nam de plek van Maaike over onder de lat, Maaike nam haar favoriete rechtshalf positie weer in en Lisette kwam in het veld voor Ellen die moegestreden was. Spero probeerde ons de tweede helft flink onder druk te zetten en ging, iets te geforceerd, op zoek naar de gelijkmaker. Ze creëerden wat schietkansen maar deze waren een simpele prooi voor Linda.

Zelf hadden we nog een kans op de 0-2 maar een vrije trap van Janneke schampte de lat. Tien minuten voor tijd vond Gerry het wel weer welletjes, ze liet de kramp weer toe in de kuitjes en kon niet meer verder. Aniek nam haar plaats over. Lisette moet ook nog even genoemd worden in dit verslag, ze heeft haar tegenstandster namelijk uitgespeeld via een mooi lobje. Technisch hoogstandje hoor Lisette! (wie heeft deze actie eigenlijk gezien??)

Al met al een prima wedstrijd van onze zijde. Wij bleven geconcentreerd en werkten hard voor elkaar waardoor wij de 3 punten mee naar Pannerden konden nemen!

 

De volgende wedstrijd spelen we 30 april om 12:00 uur in Doornenburg tegen GVA VR1. Tot dan!