Te makkelijk gegeven rode kaart breekpunt in beslissingsduel

RKPSC weet de beslissingswedstrijd tegen Loo niet te winnen en moet door de 4-2 nederlaag de plaats in de vierde klasse afstaan aan Loo.
Dit zag er tot de 64e minuut niet naar uit in een wedstrijd, die zich kenmerkte door veel strijd en twee gelijkopgaande ploegen, die beiden het nodige gevaar konden stichten in de vijandelijke 16-meter-gebieden.
In die bewuste minuut stopte RKPSC-verdediger Koen Mulder een aanvaller van Loo af en zag tot zijn verbijstering de scheidsrechter direct rood geven. Te zwaar gestraft, maar met honderd schreeuwende Loo-supporters langs de kant, durfde de arbiter het blijkbaar niet aan om een andere, mildere en meer terechte beslissing te nemen.
Nu betekende het dat RKPSC met 10 man verder moest en de balans volledig uit de wedstrijd was.
RKPSC kwam niet meer aan aanvallen toe en de steekjes die RKPSC verdedigend in de slotfase liet vallen, werden door Loo grif afgemaakt.

Op een sfeervol en goed gevuld sportpark De Buitenboom in Babberich schoot de wedstrijd uit de startblokken. Beide teams lieten direct zien, wat de bedoeling was in dit duel: de dood of de gladiolen. Na 5 minuten scoorde Simplice Kitego beheerst de 1-0 voor RKPSC tegen de touwen, na goed aangeven van Jurre Schreven.
In de 10e minuut waren deze rollen omgedraaid en speelde Simplice zich goed vrij en zag Jurre vrij staan, deze kon de kans echter niet verzilveren, de bal stuitte van zijn scheenbeen in de handen van de doelman van Loo.
Het spel golfde op en neer en ook Loo kreeg kansen. Zo verdween een vrije schietkans over het doel van RKPSC goalie Paul Gerritsen.
Na het eerste kwartier kroop Loo iets meer uit de schulp en werd gevaarlijker, wat in de 18e minuut resulteerde in een laag schot, die op het ongelijke veld buiten bereik van Paul in het RKPSC doel belandde, 1-1.
Tot de rust ging het spel over en weer, al waren de beste kansen voor RKPSC. Zo had Simplice een goeie actie in huis, maar speelde de bal te ver voor zich uit, zodat het een makkelijke prooi werd voor de Loo keeper en was er op slag van rust een prima actie van Job Aarntzen, maar zijn harde lage voorzet ging voor het doel langs en was er niemand attent om tegen de bal aan te lopen.
Zo bleef het 1-1 tot de rust.

In de tweede helft bleef het aan beide kanten gevaarlijk, zo ging een kopkans van Loo over en zorgde een paar gevaarlijke aanvallen van RKPSC voor paniek in de Loo-verdediging.
Het duurde tot de 58e minuut voordat er weer gescoord werd, onnodig balverlies op het middenveld van RKPSC leidde een snelle uitval van Loo in, waarbij de bal met een beetje geluk in bezit van Loo bleef en uiteindelijk de 2-1 voorsprong voor Loo betekende.
RKPSC bleef hierna de aanval zoeken en een afgeslagen bal werd na een uur spelen van buiten de zestienmeter knap laag binnengeschoten door Stan Jansen en zo was het weer 2-2, en konden beide ploegen weer op zoek naar de voorsprong.

Wederom knullig en onnodig balverlies door RKPSC op het middenveld resulteerde in een uitval van Loo, waarbij met nog genoeg verdedigers achter de bal bij RKPSC de Loo aanvaller werd afgestopt door Koen Mulder, die door de scheidsrechter dus direct werd getrakteerd op een rode kaart.
Met 10 man en zonder het slot op de deur achterin, kon RKPSC het niet meer bolwerken. In de 80e minuut werd bij een voorzet van Loo niet of nauwelijks ingegrepen en kon Loo koppend de voorsprong nemen, om deze in de slotfase verder uit te bouwen tot 4-2.

Daarmee mag Loo zich volgend seizoen Vierdeklasser noemen, waarmee oprecht gefeliciteerd.
Voor RKPSC, dat het hele seizoen dapper heeft gestreden, maar in veel wedstrijden het dubbeltje de verkeerde kant op zag vallen en het meer verdiend had, viel het doek en degradeert het naar de Vijfde klasse, waar het komend seizoen veel derby’s tegemoet kan zien en verder kan bouwen aan het jonge team.
Daar heeft de club en alle supporters er het volste vertrouwen in !

GiP