UPDATE – Corona maatregelen per 29-9-2020 (18.00 uur)

Beste allen,

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00u en gelden minimaal voor de komende drie weken.

Voor het voetbal zijn de belangrijkste aanscherpingen:

  • Er is geen publiek meer toegestaan (zowel bij de jeugd als de senioren)
  • De sportkantine is gesloten

Praktisch betekent dit dan ook het volgende:

Mogen ouders naar sportwedstrijden of trainingen van kinderen komen kijken?

Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders (met uitzondering van het g-voetbal).

Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd. Ben ik dan toeschouwer?

Nee. ”Rij-ouders” van jeugd t/m 17 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten.

Ondanks alle maatregelen kan er komende weken gelukkig gevoetbald blijven worden. Over drie weken worden de maatregelen door het kabinet geëvalueerd. Mochten hier wijzigingen uit voortkomen dan zullen we u daarover informeren.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij het (jeugd)bestuur of kijk op de website van de KNVB:
https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Voor onze actieve voetballers gelden daarnaast nog steeds de regels zoals opgenomen in het coronaprotocol: https://www.rkpsc.com/wp-content/uploads/2020/09/RKPSC-Corona-protocol-rondom-trainingen-en-wedstrijden-20200903.pdf