WINST VOOR DAMES RKPSC IN DE EERSTE BEKERWEDSTRIJD

Zondag 2 sept. ‘18 RKPSC VR1 – RODA ’28 VR2 4 – 2 (4 – 0)

Vandaag speelden we onze eerste bekerwedstrijd van dit seizoen.

Met een iets ander team dan vorig jaar, zijn we er weer klaar voor om er een mooi seizoen van te maken.
Nieuwe gezichten dit seizoen zijn Linda Steltjes (o.a. oud speelster van SDZZ), Yvonne Reijmer (weer teruggekeerd na een paar seizoenen sabbatical), Famke Rutten en Aysel Geylan (beiden vrijwel geen voetbalverleden). Laatstgenoemde is tijdens de voorbereiding van het seizoen geblesseerd geraakt aan haar knie en is er helaas niet bij vandaag.

Om 11:00 uur startten we de wedstrijd in de volgende opstelling:

Doel: Ellen
Achterhoede: Yvonne, Marscha, Linda S, Kim
Middenveld: Joyce, Janneke, Kelly
Voorhoede: Amy, Linda R, Lisette
Wissels: Leonie, Marieke, Famke

De eerste helft beginnen we direct goed aan de wedstrijd. We zetten druk op de tegenstander en spelen leuk voetbal. Dit resulteert na zo’n 10 minuten in de 1-0 door Amy, na een mooie steekpass van Linda R.
Niet veel later was het Lisette die de stand verdubbelde door een afgeslagen bal over de lijn te tikken, 2-0.
We voetballen als één team en vechten voor elkaar. Marscha wist het doel vandaag maar liefst 2 keer te bereiken en zette de 3-0 en 4-0 op het scorebord, dit keer niet met haar hoofd, maar met haar linker en rechter voetje. Dit was ook de ruststand.

Na rust begonnen we met dezelfde opstelling en weten we helaas niet meer te scoren. Na zo’n 5 minuten komt Leonie in het veld voor de geblesseerde Janneke. Marieke komt in het veld voor Joyce en ook Famke maakt haar eerste officiële wedstrijdminuten dit seizoen, door in het veld te komen voor Lisette.
De tegenstander zet wat meer aan en bij ons loopt het iets minder. Wat resulteert in een tegendoelpunt in de 55e minuut. Kort daarna krijgen we een (onterechte) penalty tegen, deze wordt gelukkig naast geschoten. Wij krijgen nog een paar goede kansen, maar deze gaan er helaas niet in.
Er gebeurt niet zo veel meer de verdere 2e helft, we krijgen nog een doelpunt tegen een kwartier voor tijd, wat ook direct de eindstand is van vandaag; 4-2.

We kunnen tevreden zijn met het resultaat van vandaag en zijn er klaar voor om de volgende bekerwedstrijden te spelen.

Aankomende zondag, 9 september, spelen we onze tweede bekerwedstrijd om 11:00 uur uit tegen VDZ vr3.

Tot dan!